Szef kuchni gotowy. Wielka reaktywacja festiwalu!
Izabela JanoszekIzabela Janoszek

Szef kuchni gotowy. Wielka reaktywacja festiwalu!

Festiwal powraca do Bielska-Białej po, spowodowanej pandemią, przerwie. Już 5. października odbędzie się po raz XXVIII Festiwal Golonki.W poprzednich latach największą popularnością wśród uczestników Festiwalu Golonki w Bielsku-Białej cieszyła się golonka nadziewana kapustą i grzybami, także borowikami. Jak będzie w tym roku?
Festiwal zalicza wielki come back. W hotelu Ibis już przygotowują się do wydarzenia zaplanowanego na 5. października. Co będzie można zjeść w trakcie XXVIII Festiwalu Golonki? 
 
- Wybraliśmy spośród piętnastu golonek jakie były w poprzednich edycjach siedem, które najlepiej się sprzedawały. W tym roku mamy nowość: golonka nadziewana suszoną żurawiną i marynowanym imbirem, pieczona w miodzie - opowiada szefa kuchni hotelu Ibis Mirosław Bogdański. Posłuchaj
 
Przez cały październik golonki będą figurować w karcie menu. A dodatkowo, 5 października, w hotelu Ibis odbędzie impreza. Degustacji golonki towarzyszyć będzie koncert Kwaśnica Bavarian Band - mówi dyrektor hotelu Ibis Anna Korpanty. Posłuchaj

Posłuchaj audycji:

Nagranie 1



Wiadomości Radia BIELSKO są dostępne w Google News - obserwuj nas!

Zobacz inne wiadomości tego autora: